Suomi 2017 BU rahasarja Kampela

Suomi 2017 BU rahasarja Kampela
Suomi 2017 BU rahasarja Kampela Suomi 2017 BU rahasarja Kampela Suomi 2017 BU rahasarja Kampela Suomi 2017 BU rahasarja Kampela
29,90 €
Tuote on tilapäisesti loppunut.
Saatavuus Loppu

Tilaa rahasarja kokoelmaan ja lahjaksi tai matkamuistoksi! Vuoden 2017 ensimmäinen rahasarja muistaa Itämeressäkin uiskentelevaa kampelaa. Rahasarja jatkaa edellisvuonna alkanutta Itämeren kalat -teemaa.

Rahasarja 2017/I sisältää Suomen vuoden 2017 kaikki kahdeksan metallista käyttörahaa 1 sentistä 2 euroon himmeäkiiltoisina ja se on Suomen Rahapajan toinen Itämeren kalat -teemainen rahasarja. Rahasarjan keskellä on kampela-aiheinen mitali. Rahasarjan lyöntimäärä on 10 000 kpl.

Kampela Platichthys flesus

Kampelat ovat litteitä ja soikean levymäisiä kaloja, jotka sietävät merikaloiksi vähäsuolaista, jopa makeaakin vettä. Itämeressä uivat kampela, piikkikampela ja punakampela, mutta Itämeren rehevöityminen voi pienentää rannikon kampelakantoja. Kampelan hidaskasvuisuuteen rannikolla vaikuttaa vähäsuolainen vesi, jossa elävät kampelat joutuvat käyttämään runsaasti energiaa oikean nestetasapainon säilyttämiseksi. Kansainvälisesti kampela tunnetaan maukkaana kalana.

Suomalaiset pyytävät kampeloita lähinnä sivusaaliina, mutta erityisesti Suomen saaristossa vierailevat voivat nauttia paikallisena herkkuna esimerkiksi savustettua kampelaa.