American Eagle PLATINA 1oz 2022 platinaraha

American Eagle PLATINA 1oz 2022 platinaraha
American Eagle PLATINA 1oz 2022 platinaraha American Eagle PLATINA 1oz 2022 platinaraha
1 319,00 €
Tämä on esittelytuote.

Yhdysvaltojen upealla American Eagle -platinakolikolla on ikoninen maine.
Yhdysvaltojen hallituksen puhtaaksi takaaman platinarahan pitoisuus on .9995 (99,95 % platinaa).

American Eagle -platinarahat ovat tunnetuimpia ja suosituimpia platinarahoja maailmassa. Se on loistava keräilykohde ja myös sijoituskohde epävarmassa maailmassa salkun hajautukseen. 

Ensimmäisen kerran vuonna 1997 julkaistu platinainen American Eagle on ensimmäinen ja ainoa Yhdysvaltojen rahapajan julkaisema bullion-platinaraha. Sekä keräilijän että sijoittajan kokoelmiin soveltuva raha on laajasti tunnustettu ja luotettu. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön takaaman rahan nimellisarvo on korkein koskaan yhdysvaltalaisessa rahassa käytetty, 100 dollaria.

Aiemmin platinarahasta on julkaistu myös muun kokoisia versioita, mutta vuodesta 2009 saakka Platina Eaglea on julkaistu vain 1 unssin koossa. Harvinaisuus tekee siitä siitä yhtä hyvän kohteen niin sijoittajalle kuin keräilijällekin.

Rahaan on kuvattu upea, yksityiskohtainen lähikuva Vapaudenpatsaasta. Kääntöpuolelle on kuvattu kotka siivet ojennettuna nousemassa lentoon auringonnousun aikaan.

Jalometalleihin kuuluva platina (Pt, platinium) on yksi arvostetuimmista sijoitusmetalleista. 

Alkuaine 78 eli platina on äärimmäisen venyvää ja taottavaa. Platina on vuosien ajan kilpaillut kullan kanssa siitä, kumpi on arvokkaampaa. Platinan käyttö teollisuudessa on viime vuosina kasvanut mm. katalysaattoreissa, tietoteknisissä ratkaisuissa kuin myös kemianteollisuudessa. Korujen materiaalina platina on myös suosittu, sillä se sietää korroosiota eikä tummu kuten hopea. Haastavaa platinan käsittelyssä tekee sen erittäin korkea sulamispiste.

American Eagle Platina -raha on harvoin saatavilla.

  • Amerikan Yhdysvaltojen American Eagle -platinaraha
  • Vuosiluku: 2022
  • Metalli: platina .9995 / Pt9995
  • Paino: 1 oz 
  • Halkaisija: 32.70 mm
  • Paksuus: 2.50 mm
  • Nimellisarvo: 100 dollaria