USA 1910 Saint-Gaudens KULTA Double Eagle

USA 1910 Saint-Gaudens KULTA Double Eagle
USA 1910 Saint-Gaudens KULTA Double Eagle
1 849,00 €
Saatavuus Varastossa

Upea, 110-vuotias Yhdysvaltojen Saint Gaudens -kultakolikko on 90 % kultaa. Painava, 33.44 gramman painoinen kultakolikko on suurin koskaan käytössä ollut kultaraha Yhdysvaltojen historiassa.

Tuplakotka-nimityksensä raha on saanut siitä, että se oli alunperin 10 dollarin kotkarahaa tuplasti nimellisarvoltaan suurempi. 
Saint-Gaudens-kultarahoja valmistettiin vuosina 1907-1933.

Kolikko on nimetty suunnittelijansa Augustus Saint-Gaudensin mukaan ja se on usein nähty kauneimpana koskaan löytynä yhdysvaltalaisena rahana. Tunnettu ja laajalti himoittu raha on yksi tunnetuimmista keräilijöiden keskuudessa.

Kalifornian kultaryntäyksen aikaan 1800-luvulla kultaa kaivettiin ennennäkemättömiä määriä Yhdysvalloissa ja myös moni suomalainen lähti paremman elämän perässä suuren valtameren taakse. Näillä kultavarannoilla lyötiin mm. suuret määrät Saint-Gaudens-kultarahoja. 1930-luvun laman myötä presidentti Franklin D. Roosevelt määräsi kaiken yksityisessä ja valtion omistuksessa olevan kullan sulatettavaksi ja talletettavaksi harkkoina Fort Knoxiin. Miljoonia Saint-Gaudens-rahoja sulatettiin ja joiltakin vuosilta vain yksittäisiä kappaleita säästyi sulatukselta.

Kolikkoon on kuvattu vapaan maailman itsenäisyyden ja vapauden symbolit. Jumalainen vapaudenpatsas valkoinen talo taustallaan sekä uljas, lentävä kotka on nähty Yhdysvaltojen rikkaan historian aikana symboleina, joita myös muu maailma ihannoi. Rahassa on myös vuosiluku ”1910” ja rahapajan merkki "D" merkiksi lyöntipaikasta (Denverin rahapaja).

Kolikko on arvostetun NGC:n arvioima (Numismatic Guaranty Corporation) ja kookas kultaraha toimitetaan sinetöidyssä, naarmuuntumattomassa rahakotelossa. NGC on arvioinut kolikon asteikolla 0-70 numeroon 62 (MS62). Kolikko on siis 110-vuotiaan ikänsä huomioiden erinomaisessa kunnossa. Vastaava kolikko, mutta parempikuntoinen (MS67) myytiin huutokaupassa vuonna 2011 huikealla 23.000 dollarin hinnalla.

  • Amerikan Yhdysvaltojen kuuluisa ja himoittu Saint-Gaudens -kultakolikko (tuplakotka)
  • Vuosiluku: 1910
  • Metalli: kulta .900 / Au900
  • Kuntoluokka: MS62
  • Paino: 33,44 grammaa
  • Nimellisarvo: 20 dollaria
  • Toimitetaan arvostetun NGC:n arvioimana avaamattomassa kotelossa
Samankaltaiset tuotteet