Suomi 10 € 2018 Barokki ja rokokoo, Proof

Suomi 10 € 2018 Barokki ja rokokoo, Proof
Suomi 10 € 2018 Barokki ja rokokoo, Proof Suomi 10 € 2018 Barokki ja rokokoo, Proof Suomi 10 € 2018 Barokki ja rokokoo, Proof
39,00 €
Tuote on tilapäisesti loppunut.
Saatavuus Loppu

Tilaa muistoksi, lahjaksi ja kokoelmaan Europa Star- ohjelmaan kuuluva upea barokin ja rokokoon aikakausia kunnioittava juhlaraha verkkokaupastamme! 


1600-luvun Italiasta lähtöisin oleva tyylisuuntaus barokki toi mahtipontisuutta ja koristeellisuutta niin taiteeseen kuin arkkitehtuuriinkin. Sen seuraaja, rokokoo, puolestaan pyrki miellyttävyyteen ja sirouteen ja se mielletään erityisesti 1700-luvun Ranskan hovityyliksi. Barokin ja rokokoon pohjoismainen tulkinta löytyy Suomesta Suomenlinnasta, jonka linnoituksessa barokki näkyy monella tavalla. Rokokoon sisustusihanteet puolestaan näkyvät muun muassa linnoituksen asuintiloissa. 


Rahan arvopuolelle on ikuistettu Suomenlinnan suunnittelija Augustin Ehrensvärd sekä Suomenlinnan karttakuva. Juhlarahan tunnuspuolella on rahapajojen yhteinen Europa Star -tähtitunnus ja kansallinen Leijona-tunnus.


Nimellisarvoltaan 10 euroa oleva, sterling- hopeinen juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja koivuvaneriseen kehykseen. Kehyksen ympärillä on vyöte ja mukaan on liitetty myös juhlarahan tarinan kertova aitoustodistus. Rasiassa kerrotaan myös juhlarahan tekniset tiedot. Saatavilla myös numeroituna Iittalan lasivitriinissä, tiedustele!Nimellisarvo10 €
MetalliAg 925
Halkaisija33.00 mm
Paino17,0 g
LaatuProof
Vuosileima2018
Lyöntimäärä8 000
Kuvalähde ja tekstitSuomen Rahapaja