Suomi 5 € 2018 Suomalaiset kansallismaisemat Pallastunturit, Proof

Suomi 5 € 2018 Suomalaiset kansallismaisemat Pallastunturit, Proof
Suomi 5 € 2018 Suomalaiset kansallismaisemat Pallastunturit, Proof Suomi 5 € 2018 Suomalaiset kansallismaisemat Pallastunturit, Proof Suomi 5 € 2018 Suomalaiset kansallismaisemat Pallastunturit, Proof
24,90 €
Tuote on tilapäisesti loppunut.
Saatavuus Loppu

Suomalaiset kansallismaisemat -juhlarahasarjaa jatkaa Pallastunturin kunniaksi lyöty juhlaraha. Tilaa viiden euron juhlaraha viimeisteltynä ja peilikiiltoisena (Proof) verkkokaupastamme.

Suomalaisuutta symboloivilla kansallismaisemilla on yleisesti tunnustettu merkitys kansallisessa kulttuurissa, historiassa ja luontokuvassa. Suomen Rahapaja julkaisee perusmetallisen (5 euroa) juhlarahasarjan suomalaisista kansallismaisemista. 

Suomalaiset äänestivät juhlarahoihin yhdeksän suosituinta kansallismaisemaa kesällä 2017. 
Juhlarahasarjassa neljäntenä julkaistu juhlaraha muistaa Länsi-Lapissa sijaitsevaa Pallastunturia. Proof-laatuinen raha on pakattu kartonkiseen pakkaukseen ja sen mukana tulee myös aitoustodistus.

Juhlarahan tunnuspuoli kuvaa näkymää Pallastuntureille ja arvopuolelle on lyöty kuva Suomen kartasta. Juhlarahan ilme on suunniteltu Hannu Vallaksen ottaman valokuvan perusteella. 

Nimellisarvo5 €
MetalliCuAl6Ni2, CuNi25
Halkaisija27,25 mm
Paino9,8 g
LaatuProof
Vuosileima2018
Lyöntimäärä3 000 (proof), 15 000 (unc)
SuunnittelijaErkki Vainio, Mari Metso
Kuvalähde ja tekstitSuomen Rahapaja
Samankaltaiset tuotteet