Suomi 20 € 2017 Suomalainen luonto numeroituna lasivitriinissä, Proof

Suomi 20 € 2017 Suomalainen luonto numeroituna lasivitriinissä, Proof
Suomi 20 € 2017 Suomalainen luonto numeroituna lasivitriinissä, Proof
100,00 €
Tuote on tilapäisesti loppunut.
Saatavuus Loppu

Tilaa omaan kokoelmaan, muistoksi tai lahjaksi yksilöllinen, numeroitu Suomalainen luonto -juhlaraha. Juhlaraha kuuluu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaan. 


Harmajan majakkasaaren täysikuu, oksaltaan maailmaa katsova varis - Suomalainen luonto -juhlaraha sai ilmeensä Vuoden Luontokuva -kilpailun Sininen ja valkoinen -erikoissarjan voittajavalokuvan perusteella. Voittajavalokuvan on ottanut Kari Auvinen. Varis symboloi nykyaikaista suomalaisuutta – arkinen varis on älykäs lintu, joka reagoi uusiin tilanteisiin joustavasti.


Numeroitu, nimellisarvoltaan 20 euroa oleva juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään kapseliin ja lasiseen Iittalan vitriiniin, joka tuo juhlarahan kauneuden upeasti esiin. Mukaan tulee myös rahan tekniset tiedot kertova aitoustodistus. Juhlarahan numero on lyöty rahan arvopuolelle.


Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla valmistama hopearaha on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa. Juhlarahalla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.


Nimellisarvo20 €
MetalliAg 925
Halkaisija38.6 mm
Paino25.5 g
LaatuProof
Vuosileima2017
Lyöntimäärä5 000 (joista 100 numeroitu)
SuunnittelijaKari Auvinen
Kuvalähde ja tekstitSuomen Rahapaja